Nu var det länge sen igen....

Lilltjejen är frisk nu igen iaf :)
Jag har fått ett sommarjobb och har jobbat 2 pass redan och har 3 till nästa vecka :)
Mamma kommer snart upp till oss igen :) Super kul :)
Imorgon ska hela familjen iväg på Tindras kusins dop.
Ja det var väl det jag kan säga har hänt än så länge.
Ska försöka uppdatera liiite mer iaf, även om jag säger det ganska ofta.

Barnakuten.

Ja igår morse blev det en tripp till barnakuten i Västerås. Tindra var lite halv dålig på lördagen och hade lite temphöjning så hon fick en alvedon sen la vi henne. Hon vaknade igen vid halv 11 och då var hennes temp nere på normalt. Sen försökte vi få henne att sova men hon vägrade sova och gallskrek. HELA natten förutom typ 1 1/2 timme så vid halv 6 på morgonen ringde vi 1177 och de tyckte att en läkare skulle kolla på henne. Vi åkte in dit (då vid halv 6 var febern 39,4) och de kollade lite allt möjligt. Tempen hade gått ner men inte mycket trots alvedon i kroppen. Det visade sig att lilltjejen har halsfluss igen. Hon fick penicillin som hon kaskadspydde av så nu väntar jag på att vårdcentralen ska ringa upp så vi kan få byta ut medicinen.

Fy fan!

Det är så hemsk! I Söndagskväll såg vi i tidningarna att det hade varit en olycka vid torpshammar. Två bilar som frontalkrockat med varandra. Stod att en i 20-års ålder hade avlidit direkt på plats. Ringde såklart älsklingens bror och kollade att allt var bra med dem. Sen fick vi veta det hemska, han som dog fanns närmare än vi trodde. Vår 18-åriga granne! Gud vad vi kommer sakna att hör honom meka med bilen eller skotern, allt som han hittade på på gården som hördea upp till oss. Kommer bli så tomt utan dem ljuden! Våra tankar går ut till de nära och kära. Må han vila i frid! Vi kände han inte så väl fast vi har bott i huset över 1 år. Skäms på oss! Dock kommer jag ihåg i vintras när vi skulle försöka få in vår volvo i garaget. Sommardäck på och såklart så fasnade vi, han kom så fort han såg att vi hade problem och frågade om vi ville ha hjälp. Vi tackade såklart ja och han hämtade sin pappa också som hjälp. Önskar bara vi hade visat lite mer framfötter och pratat med dem flera gånger! Vila i frid nu!

Äntligen Fredag.

Tillbaka i Ånge för ytterligare en dag. Skönt att det är fredag och snart helg, ska bara överleva till klockan 4 först. Sen klockan 10- halv 11 blir det iväg med lilltjejen till provtagningen så de kan ta lite blod för att kolla om hon är allergisk. Sen blir det tillbaka till "skolan" och sedan hem och hämta lillan från dagis.

Lunchrast!

Har just nu lunch rast, vilket känns långtråkigt så jag funderar på att jobba lite i pärmen. Ringde iaf till provtagnings "tanten,kvinnan" och pratade med henne så imorgon klockan 9 ska vi sätta EMLA plåstren på hennes armveck. Ett på varje sida, sen har hon tandläkaren 11,10 så vi måste vara vid provtagningen mellan 10 och halv 11 för provtagningen. Nu ska jag fixa lite i pärmen.

Ånge

Nu är jag i Ånge, ska snart börja med "lektionen". Älsklingen är ledig idag så Tindra är hemma från dagis idag. Önskar jag kunde vara hemma också då det är en svår dag för älsklingen. Dock finns jag med honom i tankarna och kommer hem igen vid halv 5-5 tiden.

En tripp till stan

Idag blev det en tripp till stan för att hitta en ny dator. Våran gamla gick sönder igår :( och en dator behöver vi för en del fixande så en ny blev det. Imorgon är det tillbaka till programmet som arbetsförmedlingen har occh sedan ska jag till vårdcentralen en snabbis. Måste kolla när vi kan komma dit och hur EMLA plåstrena ska sitta på Tindra innan hon ska dit för blodproverna. Hon har ju varit dålig i magen i flera veckor nu så dem ska kolla om hon är gluten och/eller mjölk allergisk. Så just nu är det en gluten och mjölkfri diet till henne som gäller. Inte det enklaste kan jag säga! dock har jag hittat en gröt som finns i affär men ej någon välling :( Men jag och mamma kom på ett eget recept som hon verkar tycka om iaf :)

Studera till hösten!

Förresten så har jag glömt bort att berätta att jag har fått mitt antagningsbrev nu och jag kom in på skolan till hösten. Den 20/8 drar ett år med plugg igång och det är sååååååå skönt att få göra någonting som jag verkligen vill och som kommer att kunna hjälpa till att försörja familjen efter några plugg år till ;) Förhoppningsvis är jag färdig sjuksköterska om 4-5 år och kan hjälpa till att försörja min familj som förhoppningsvis blivit större då eftersom vi båda vill det :) HOPPAS :)

Arbetsmarknadspolitiskt program.....

Suck, Arbetsförmedlingen har sina små sätt att jävlas med folk! Jag menar jag MÅSTE gå på ett program i Ånge, ca 3 mil fån Fränsta och måste lägga ut pengar för bil, buss eller tåg själv en månad innan jag får tillbaka det (förutom 600 kr). Hur har arbetsförmedlingen tänkt att personer som är inskriva hos dem och INTE har a-kassa eller någon ersättning ska klara av att dels betala 600 kr i månaden för någonting som dem säger att vi MÅSTE gå på och dessutom lägga ut en månads resepengar innan man får tillbaka en del av det. VILKA pengar ska man ta dem ifrån då? Det är ju faktiskt inte alla som har jobbat så man har rätt till a-kassa eller annan ersättning. Inte alla som har föräldrar som kan hjälpa till ekonomiskt heller. Blir så jäkla arg och förbannad över detta.

RSS 2.0